Υλικά (για 3 άτομα):
-
½ φλ. πλιγούρι
-
χυμό από 2 λεμόμια
-
3 κ.σ ελαιόλαδο
-
½ κιλό ρεβίθια, βρασμένα
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
-
πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Μουσκεύετε το πλιγούρι σε ζεστό νερό με λεμόνι μέχρι να φουσκώσει.
-
Στραγγίζετε καλά και βάζετε το πιπέρι, το χυμό λεμονιών, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
-
Στρώνετε το πλιγούρι μέσα σε μία σαλατιέρα, από πάνω τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και τελειώνετε με τα ρεβίθια.
-
Τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου και η σαλάτα είναι έτοιμη!
Δες εδώ άλλη μία πρόταση για το αγαπημένο Ταμπουλέ !